Sana tuli lihaksi
"Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan tykönä, ja Sana oli Jumala. Hänessä oli elämä, ja elämä oli ihmisten valkeus. Ja Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme, ja me katselimme hänen kirkkauttansa, senkaltaista kirkkautta, kuin ainokaisella Pojalla on Isältä; ja hän oli täynnä armoa ja totuutta." (Joh. 1:1‭, ‬4‭-‬4‭, ‬14)

Joulun sanoma on todella hyvä sanoma, joka julistaa ilosanomaa nöyrille, sitoo särjettyjä sydämiä, julistaa vangituille vapautusta, kahlituille kirvoitusta, sekä Herran otollista vuotta ja meidän Jumalamme kostonpäivää, lohduttaa kaikkia murheellisia, panee murheellisten päähän juhlapäähineen tuhkan sijaan, iloöljyä murheen sijaan ja ylistyksen vaipan masentuneen hengen sijaan (Jes. 61:1-3), niinkuin Jesaja sanoo. Joulun sanoma julistaa sinulle: Älä pelkää!

Jumala tuli lihaksi, Hän tuli lapseksi talliin, huonoihin oloihin. Voisi sanoa, että karuun todellisuuteen. Voisi myös sanoa, että ääretön Jumala tuli pieneksi ja köyhäksi karuun todellisuuteen.

Jeesuksessa Kristuksessa Jumala tuli lihaksi meidän keskellemme, lähelle meistä jokaista. Hän tuli siihen karuun todellisuuteen, jossa me elämme ja Hän tahtoo kohdata sinut juuri siellä, missä olet, sinun todellisuudessasi, miten karu tai onnistunut se onkaan. Hän tahtoo ja on valmis rakastamaan sinua juuri sellaisena kuin olet.

Usein me kuitenkin tahtoisimme ottaa vastaan Jumalan maski päässä. Emme ole todella rehellisiä Jumalan edessä, vaan kerromme Hänelle, mitä kaikkea hyvää olemme tehneet ja ajattelemme, että emme todella ole olleet itsekkäitä tai tehneet mitään oikeasti pahaa. Emme tahdo tulla todella köyhäksi niinkuin Jeesus. Samalla kun välttelemme totuutta itsestämme, emme ymmärrä, että Jumala ei voi rakastaa jotain sellaista, mitä ei ole edes olemassa, nimittäin sitä ihmistä, jonka Jumalalle itsestämme usein esitämme, joka on todellisuudessa meidän itse luoma kuva siitä, ketä olemme. Emme tule Jumalan luokse sellaisena kuin olemme.

Siksi juuri Jumala kysyy, tahdotko sinä tulla pieneksi, tahdotko sinä antaa pois oman jumaluutesi, jota olet palvonut ja johon olet turvannut Jumalan sijaan: oman rikkautesi, ansiosi, itsekkyytesi, halusi, ilkeytesi, himosi, ahneutesi, kunniasi, ylpeytesi, sekä anteeksiantamattomuutesi? Myös esimerkiksi sellaiset hyvin inhimilliset ja ymmärrettävätkin asiat kuten tarpeesi tulla hyväksytyksi ja rakastetuksi, ovat voineet johtaa sinut huonoille teille, jotka eivät lopulta saa tätä kaipausta täyttymään. Jokainen ihminen tietää, että ihmisen sisäinen jano on ääretön, eikä sitä mikään voi tyydyttää, koski se sisäinen kaipaus sitten mitä hyvänsä. Niinpä siis se epäjumala, jota ihminen sydämessään palvoo, on omalla tavallaan ääretön, niinkuin on tallin seimeen tullut Vapahtaja, vaikka muoto tai olemus onkin pieni. Paavali sanoo, että
Vapahtaja "ei, vaikka hänellä olikin Jumalan muoto, katsonut saaliiksensa olla Jumalan kaltainen, vaan tyhjensi itsensä ja otti orjan muodon, tuli ihmisten kaltaiseksi, ja hänet havaittiin olennaltaan sellaiseksi kuin ihminen" (Fil. 2:6‭-‬7).

Tämä ihmisen sydämessä oleva kaipaus on ääretön, koska ihminen on luotu Jumalan yhteyteen, ikuiseen ja äärettömään rakkauteen ja iloon Hänessä, äärettömässä Rakkaudessa. Kun ihminen on joutunut eroon Jumalasta, hän voi saada väliaikaista helpotusta janoonsa asioilla, joita maailma voi tarjota, mutta koska Jumala on rakkaus ja pyhyys, synnin ja Jumalan välinen välimatka on ääretön, niinkuin Johannes sanoo, että Jumala on valkeus, eikä Hänessä ole mitään pimeyttä (1. Joh. 1:5). Niinpä siis ajalliset asiat ovat äärettömän kaukana siitä elämästä, jonka Jumala voi antaa, koska ajalliset asiat katoavat, mutta vain Jumala on ikuinen ja siksi vain Jumala voi antaa todellisen elämän, ikuisen elämän, jota ihminen pohjimmiltaan etsii turvatessaan ajallisiin asioihin. Siispä todellinen rauha ja ilo sekä eheytyminen voi löytyä ainoastaan Jumalasta ja todellinen kärsimys on synti, koska se ajaa ihmistä aina vain syvemmälle orjuuteen ja pimeyteen turvaamaan yhä enemmän ajallisiin asioihin ja aina vain kauemmaksi siitä todellisesta elämästä joka voi tulla vain Jumalalta, mutta jota tämä synnistä etsii.

Tästä kärsimyksestä Jumala tuli meitä vapauttamaan. Tähän kärsimykseen, josta jokainen meistä on osallinen, Jumala tuli meidän kanssamme. Kärsimykseen, joka johtuu synnistä, jota me olemme tehneet ja jota muut ovat tehneet meille. Ja tästä kärsimyksestä Jumala tuli myös osalliseksi, ei omien syntiensä, vaan muiden syntien kautta, vapauttaakseen meidät siitä Pojassaan. Tästä Jesaja ennusti sanoen:
"Kansa, joka pimeydessä vaeltaa, näkee suuren valkeuden; jotka asuvat kuoleman varjon maassa, niille loistaa valkeus. Sinä lisäät kansan, annat sille suuren ilon; he iloitsevat sinun edessäsi, niinkuin elonaikana iloitaan, niinkuin saaliinjaossa riemuitaan. Sillä heidän kuormansa ikeen, heidän olkainsa vitsan ja heidän käskijänsä sauvan sinä särjet niinkuin Midianin päivänä" (Jes. 9:1‭-‬3). Jeesus tuli särkemään sen meidän kärsimystemme ikeen meidän pimeyteemme. Hän ei ainoastaan tullut särkemään sitä, vaan Hän tuli antamaan meille toivon sen keskelle. Hän tuli valoksi meidän pimeyteemme.

Se synti, kärsimys, joka syö meidän elämäämme, sisäisesti tappaa meitä jatkuvasti ja tekee meidät orjiksi niille asioille, joita alussa mainitsin, ja monille muillekkin ja näin tekee elämästämme pohjimmiltaan raskaan, ei enää sido meitä, jos Jeesus asuu sydämessämme, koska Hänessä ihmisellä on kaikki, eikä hän enää ole orja, vaan vapaa. Jeesuksessa Kristuksessa ihminen saa anteeksi omat syntinsä ja saa myös Jumalalta voiman ja rakkauden seurata Jeesusta pyrkien jatkossa toimimaan oikein, niinkuin Johannes sanoo, että Jumalan tahto ei enää silloin ole ihmiselle pohjimmiltaan raskas, päinvastoin, se antaa ihmiselle elämän. Kristuksessa ihminen voi myös oppia kärsimään lähimmäistensä syntien tähden niinkuin Jeesus. Hän voi todella oppia rakastamaan vihamiestään ilman ehtoja, vaikka tämä tekisi hänelle pahaa. Hän voi oppia maksamaan pahan hyvällä ja antamaan siunauksen kirouksesta, koska hänen elämänsä ei enää ole riippuvainen siitä, mitä muut tekevät hänelle, hänen elämänsä ei ole enää riippuvainen synnistä, ei omasta tai muiden, koska hän on vapaa. Hänellä on rauha sekä elämä ja ilo Jumalassa.

Tämä voi tapahtua siksi, että Kristuksessa Jumala on rakastanut meitä ja lunastanut meidät vapaiksi synnin orjuudesta. Kristuksessa ihmisen syvin kaipaus saa täyttymyksensä, Hänessä ihminen, joka on ennen ollut oman kärsimyksensä orja, kun on yrittänyt tehdä itsensä onnelliseksi riippuen kiinni ajallisissa asioissa, voi todella elää merkityksellistä elämää olosuhteista riippumatta, koska hän on kokenut ja tietää, että Jumalassa hän on täydellisesti rakastettu ja Jumalassa hänellä on kaikki, eikä maailma voi tarjota hänelle mitään parempaa. Jumalassa ihminen saavuttaa sen, mitä hän ei koskaan voinut saavuttaa omien himojensa ja nautintojensa kautta.

Raamattu kertoo, että kaiken tuskan, vastustuksen ja pilkankin keskellä Jeesuksella oli ilo ja Hän koki olevansa täydellisesti rakastettu, koska Isä oli Hänen kanssaan. Hän meni ristille, koska Hän rakasti juuri sinua ja Hän tahtoo sanoa sinulle, että tule ja seuraa minua, minä annan sinulle todellisen elämän, juuri sen, mitä olet aina sisimmissäsi kaivannut. Minä annan sinulle sitä vettä, joka tyydyttää sinun janosi ja kaipauksesi.

Jumala tahtoo antaa sinulle tämän todellisen elämän, todellisen joulurauhan, ilmaiseksi. Jeesus tahtoo tänä jouluna syntyä myös sinun sydämeesi. Ehkä kysyt, että mitä sinun täytyy tehdä, että saisit sen omaksesi. Jeesus sanoo:

"Tulkaa minun tyköni, kaikki työtätekeväiset ja raskautetut, niin minä annan teille levon. Ottakaa minun ikeeni päällenne ja oppikaa minusta, sillä minä olen hiljainen ja nöyrä sydämeltä; niin te löydätte levon sielullenne." (Matt. 11:28‭-‬29)

Sinun tulee siis tulla juuri sellaiseksi kuin Jeesus tuli: köyhäksi ja pieneksi juuri siinä sinun karussa todellisuudessasi. Katso äärettömästä kaipauksestasi, jota palvot, pieneen Jeesukseen, joka on ääretön Jumala. Et voi antaa Jumalalle mitään, voit ainoastaan nöyrtyä ja luottaa niinkuin Jeesuslapsi luotti Isään. Kääntyä synneistäsi, luottaa Vapahtajaan, joka on syntynyt yhdeksi meistä, sinun puolestasi täyttänyt Jumalan tahdon tekemättä syntiä, kärsinyt, kuollut ja ylösnoussut, ja pyytää Häneltä armahdusta synneistäsi, jotka erottavat sinut Jumalasta ja todellisesta elämästä. Katso kärsivään ja ristiinnaulittuun Kristukseen, joka kantoi syntisi ristille. Hänessä näet kuinka paljon Jumala sinua rakastaa. Usko ylösnousseeseen Vapahtajaan, joka ylösnousemuksensa kautta avasi sinulle tien elämään voittaen synnin, kuoleman ja helvetin.

Tänä jouluna Jeesus koputtaa myös sinun sydämesi majatalon oveen yhdessä Joosefin ja Marian kanssa ja sanoo:

"Katso, minä seison ovella ja kolkutan; jos joku kuulee minun ääneni ja avaa oven, niin minä käyn hänen tykönsä sisälle ja aterioitsen hänen kanssaan, ja hän minun kanssani." (Ilm. 3:20)

Otatko Hänet vastaan?

Kommentit

Lähetä palautetta

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *